Friday, October 22, 2010

"Jangan jd macam saya".......

Salam…alhamdulilah bertemu lg dalam entri kali ini..semoga semua berada dalam rahmat dan keberkatan Allah S.W.T….tahun demi tahun..bulan silih berganti….hari berganti hari...percaya atau tidak  sudah semakin dekat waktu itu…waktu yang sering diperkatakan apabila tiba musim nya…

            Musim peperiksaan semakin hampir..secara tak langsung ini peperiksaan untuk semester kelima untuk aku dan kawan “se” jabatan….”se” angkatan dan banyak “se” lagi..apa yg jd isu kat sini adalah persediaan untuk menduduki peperikssaan..biasalah..minggu-minggu nk dekat exam tu la minggu untuk berhempas pulas nk siapkan asigment yang menggunung tinggi…haaa yg ni gara-gara suka wat keja last minit..memag last minit tp jangan sampai “kelapetan”..huhuhu.

            Bila sebut pasal asigment ni…aku percaya masih ada lagi kawan-kawan yang masih bertungkus lumus untuk “beres” kan asigment (aku pun same je)..hehehe..sebagai student kita kena pndai gak bg mase kan???haa bila masa nk study..bila masa nk trening…bila masa nk wat asgment..bila masa…bila masa..bila masa…haaaa dan bila masa lagi…banyak tuu..(sambil berkerut muka time taip ni)..hahah..tp tak pe..aku cuba untuk pandai bagi kan masa dengan baik..uhhu…tak nk melalut panjang-panjang..hemm nk cter kat cni aku tertarik dan menarik dgn satu ungkapan yg di luahkan oleh seorang insan yg bg aku dia sgt best..sgt sporting dan lain-lain…”jangan jd mcm sy”…..tu la ungkapan yg terpacul dari mulut dia masa sesi “talk-talk” lepas trening…

            Bila dia ckp camtu..tiba-tiba aku rasa cm sedih pun ada…sebak pun ada..(tp masih cover lg ngan snyuman) heheheh..apa yg dapat disimpulkan dalam nasihat tu..dia nk tekan kan yg pelajaran sangat penting untuk masa depan kita..hemmm sampai sekarang masih terngiang2 lg ayat tu…huhuhu..so skarang kita semua perlu “bangun” demi menyahut amanat yg dia sampaikan..tak lupa gak ngan amanat ayah bonda kita supaya mereka boleh melihat kejayaan kita jugak…aminnn..semoga kejayaan milik kita di dunia mahupun di akhirat kelak..usaha tangga kejayaan…


    


P/s..mohon maaf andai ada salah dan silap..semoga kita sama-sama mengecapi kejayaan. Untuk kawan2 JPDK/3..gud luck semua..dan untuk team pencak silat…exam memag exam..TAPI!!!!! training jangan LUPA!!!!

5 comments:

  1. http://pencaksilatukm.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. tu niza.. mlm ko x trun training...

    ha almuary89 gudluck...

    pape hal nk mintAk tlg...try cntc aku...
    aku try pnteng...ngahahaha...

    ReplyDelete